Champagne Frerejean Frères

Frerejean

Huset Frerejean Frères grundades 2005 av bröderna; Guillaume, Richard och Rodolphe. De är den senaste generationen i en rad generationer av kanontillverkare som levererade den franska armén som försvarade regionen mot preussen under Napoleonkrigen, därav de två kanonerna i husets logotype

Bröderna Frerejean-Taittinger växte upp med en kärlek och stor respekt för Champagnetraditionen. Med hänsyn till deras starka familjearv och med hjälp av lokal expertis producerar de idag hantverksmässiga champagner inspirerade av modern lyx.
Deras vision var att producera Champagne på samma sätt som andra stora viner. Bröderna strävar efter excellens och perfektion och efter att göra detta till sin signatur.
Huset erbjuder endast högkvalitativa Premier- och Grand Cru-champagner, som är gjorda med en harmonisk blandning av endast Chardonnay & Pinot Noirdruvor.

Cote des Blancs
Frerejean Frères odlar själva Chardonnay och Pinot Noir i den bästa delen av Cote des Blancs (i byarna; Cramant, Avize, Chouilly, Grauves, Mesnil-sur-Oger etc …), men man köper också druvor av högsta kvalitet för sina champagner. I sin strävan efter äkthet och renhet arbetar Frerejean Frères bara med druvsorter från Premier och Grand Cru vingårdar (9% och 1% av de bästa vinstockarna i Champagne).

Huset
Huset Frerejean Frères ligger i hjärtat av Côte des Blancs, i Avize, som är en av 17 byar i Champagne som får använda Grand Cru .
Frerejean Frères Maison vill ha en konfidentiell, nätan mystifierad produktionsprocess, nästan hemlig bara för att erbjuda ”Haute Couture-champagner”.

Vinframställningsfilosofi
Lika delar tradition, kunskap och filosofi gör att man valt att lagra sina cuvéer på jästfällningen i minst 5 år i källaren (mycket mer än regionens genomsnitt och krav), några av champagnerna lagras ännu längre i källarna och kan ligga där i upp till 12 år. Denna förlängda lagring ger mycket mer mogna champagner, eleganta och raffinerade med en tunn pelare av bubblor. Champagnerna efterliknar och påminner om fantastiska Bourgogneviner i struktur och form.

Vårt urval