The Shed Distillery

The Shed Distillery by PJ Rigney

En skapare av nya recept och en uppfinnare. PJ drömde om att bygga sitt eget destilleri, men inte bara vilket destilleri som helst. Platsen skulle vara speciell – den måste vara vild, oskött och i hjärtat av Irlands landsbygd. En plats för nyfikenhet och inspiration, omgiven av natur, med rik historia. Han upptäckte den vackra byn Drumshanbo, vid stranden av Lough Allen, vid foten av Sliabh an Iarainn (Iron Mountain), och PJ visste att han hade hittat platsen för sitt destilleri.

Att göra det vanliga till det extraordinära

Det måste vara ett autentiskt destilleri, en återgång till de traditionella metoderna med glänsande kopparpannor i kolonnstill, där PJ kunde experimentera med vilda korn, irländsk flora och exotiska botaniska växter. Pannorna måste vara toppmoderna för att skapa den finaste irländska sprit. The Sheds 5 glänsande kopparpannor, med 3 fokuserade på irländsk whisky och 2 på Drumshanbo Gunpowder, irländsk Gin – och 2 koppar kolonnpannor – med fokus på Sausage Tree Pure Irish Vodka – tillverkades speciellt av Arnold Holstein i Tyskland och fördes till Drumshanbo, där PJ började sin strävan att göra det ordinära till det extraordinära.

Födelsen av The Shed Distillery of PJ Rigney

Det var under vintersolståndet 2014, som PJ såg den vördade traditionen att destillera irländsk whisky återvända till den västra provinsen Connacht. Under den 21 december lade PJ och Denise Rigney tillsammans med sitt dedikerade team av destillatörer ner den första whiskyn i Connacht på över 101 år. Faktum är att destillationen började redan innan byggandet av ett nytt destilleri till och med slutfördes – PJ & chefs Destilleraren, Brian Taft, har alltid varit oerhört passionerade och dedikerade till deras strävan. Med detta föddes Shed Distillery of PJ Rigney, och PJ, som alltid var trogen mot sina ansträngningar, började sin strävan att destillera den bästa ginen på Irland

The Curious Journey of the Curious Mind

Det krävs en nyfiken, sökande anda för att producera de mest anmärkningsvärda resultaten. Genom åren har PJ Rigney tgjort många resor från det bekanta till det obekanta. Med tiden tog dessa resor honom hit, till det vilda och orörda landskapet i Drumshanbo, Co Leitrim. Och det var här som hans nyfikna sinne, fylld med de stora orientaliska traditionerna att destillera frukt, örter och botaniska produkter, började arbeta. Han skapade The Shed Distillery of PJ Rigney, med sina medeltida kopparstillverkare, och började en strävan att smälta orientaliska botaniska växter med de lokala irländska. Som det visade sig gick de verkligen bra. Resultatet av denna passionerade utforskning är Drumshanbo. Gunpowder Irish Gin – unik, extraordinär och lika anmärkningsvärd som den svårfångade varelsen PJ ibland har skymtat på fälten, Drumshanbo Jackalope.

Vårt urval