Om oss

Om Stockholms Vinhus AB

Stockholms Vinhus ägs och drivs av far och son, Dan och Ludvig Wikström Lilliebjelke. Dan med ett förflutet inom företagsledning i internationella bolag och som är utbildad Sommelier från Vinkällan Dryckesutbildningar. Ludvig som är utbildad kock har arbetat på såväl svenska topprestauranger samt utomlands.

Vår filosofi är att hjälpa svenska restauranger och privatpersoner att hitta unika vinproducenter med unika viner med högsta kvalitetsklassificeringar, och som har en stark hållbarhetstanke i sin odling och produktion.

Vår vision är inte att bli störst, vår vision är att erbjuda svenska topprestauranger hållbara viner och drycker, samt att 2025 har vi som målsättning att 50% av våra producenter eller vinmakare ska var kvinnor. Vi vill på detta sätt stå upp för alla kvinnor som behandlats illa inom restaurang och kök.

Vi importerar endast de viner vi själva tycker om och från de producenter som har en bred portfölj. Vår tanke är att samarbete ska var långsiktigt med såväl kunder som med producenter, och då är det viktigt att vi kan tänka ekonomiskt och hållbart, då enstaka leveranser från producenter av endast ett vin inte är hållbart.

Vår tanke är att bistå våra kunder med expertis vid val av viner till menysättning, och därav vara en partner och inte bara en leverantör. Vi tror att våra kompetenser kan hjälpa restauranger att hitta rätt viner vilket gör att man kan ha mindre antal viner i lager som ger besparing.

Champagne

Vår huvudfokus är just champagne. Denna mytomspunna dryck, som har lika många skrönor som det finns champagneflaskor i champagne. Och champagne som  är alldeles för fantastisk att inte avnjutas tillsammans med tisdagspastan. Njut ett glas, förslut flaskan med en bra stopper, och ta fram flaskan igen på fredag- eller lördagskvällen och njut den igen.  Vi vill avdramatisera myten om champagne som något man bara dricker vid väldigt speciella tillfällen. 

”Drick inte mer, men drick gott”!